Egyedülálló szülőként gyakran nehéz a párkeresés. Ha egyedül neveled a gyereket, sokszor még kevesebb időd jut saját magudra, hiszen a gyereknevelés hatalmas felelősség, számos feladatnak kell eleget tenni, ráadásul jelen helyzetben nincs segítséged, teljesen egyedül kell boldogulnod minden nehézséggel.

Az egyedülálló szülőnek sok esetben nem egyszerű az új élethelyzet stabilizálása és az új rutinok, szabályok kialakítása. A kisgyerekek énközpontú gondolkodásuk miatt hajlamosak saját magukat okolni a szülők kapcsolatának kudarcáért. Ilyenkor még a szokásosnál is jobban éreztetned kell gyermekeddel, hogy bármikor, bármiben számíthat rád, és ha lehet, valamint amennyiben igaz, akkor biztosítsd arról, hogy nem csak rád, hanem a másik szülőre is. Lényeges szempont, hogy számára a megszokott napirend és rutinok minél kevesebbet változzanak.

Nehéz ezt betartani, hiszen amikor elkezdesz ismerkedni, hamar rá fogsz jönni, hogy ez bizony időigényes dolog. Sokszor csak leülsz a gép elé megnézni, írt-e valaki a társkeresőn, picit rápillanatsz a partnerjelöltekre, épp csak egy rövid levelet megírsz és azon kapod magad, hogy máris eltelt egy óra. Persze ezt időzítheted arra az időre, amikor a gyerek már alszik – legfeljebb aznap nem mosogatsz el:-)

válás után randizási tippek

Az igazi kihívás, amikor megismerkedtél néhány potenciális jelölttel az interneten, és randizgatni kezdesz. Elkészülni és beugrani a városba egy vacsorára alsó hangon két és fél óra. És nagyon ritkán van akkora szerencséd, hogy az első találkozáson belebotlasz az igaziba, tehát bizton számíthatsz rá, hogy az elkövetkező hetekben gyakran kell majd bébiszitter után nézned.

Érdemes jó előre eltervezni, hogy ki fog a gyerekre vigyázni. A legjobb, ha rendelkezésre állnak a nagyszülők, vagy van egy barátnő, barát, akiben teljesen megbízhatsz, és meg tudja vacsoráztatni, le tudja fektetni a gyerekedet. Ha megígéred a kölyöknek, hogy az esti mesét te olvasod, érj is haza időben, vagy hívd át a szomszédot és indulj akkor, ha ő már elaludt.

Dating After Divorce With Kids

Mindenképpen játssz nyílt lapokkal, tehát már az ismerkedés során említsd meg, hogy gyereked van. Mesélj róla, figyeld a partnered reakciót, de ne ess túlzásokba. Egy biztos: ha azt látod a pasin, hogy megijed, húzódozik, azonnal felejtsd el, nincs értelme reménykedni, hogy majd megváltozik, majd elfogadja, majd megszereti. Nem fogja. Az elvált anyák talán emiatt is randiznak szívesebben elvált férfiakkal, akiknek már van gyerekük, tudják, mivel jár ez, és hajlandóak elfogadni az ezzel járó bevallhatóan nagyobb macerát a sikeres, boldog kapcsolat reményében.

Arról, hogy mikor és hogyan mutasd be a partneredet a gyereknek, néhány hete írtam egy cikket, ITT találod!

Ne ess kétségbe a kezdeti nehézségektől! Fontos, hogy az anyaság mellett más szerepeid is legyenek, hogy kiegyensúlyozott, teljes életet élj. Ne szorítsd háttérbe magad, ne játsszd el a mártír anyát, aki a gyerekéért mindenről lemond. Mutasd azt a példát a gyerekednek, hogy egy kudarc után is talpra lehet állni, újra lehet kezdeni, boldogságot lehet teremteni! Nem egy magányos, megkeseredett anyukára van szüksége, hanem rád, reményekkel, vidámsággal telve, még akkor is, ha emiatt időnként néhány órára nélkülöznie kell téged.

Társkeresés gyerekkel konzultációnk abban segít, ha elakadtál, elkeseredtél, elfáradtál. Pszichológus szakértőnket, Árvai Nórát ITT találod!

Vas Kata

Tags:
About Author: VasKata