Ha egy ideje már randizgatsz az új jelölteddel, és jól kijöttök, akkor  természetes, hogy eljön az idő, hogy szeretnéd neki megmutatni a gyermekedet, gyermekeidet.  Az is természetes, hogy izgulsz, és sok kérdés felmerül benned. Kíváncsi vagy, mit szól majd  a gyerekedhez és viszont, szimpatikusak lesznek-e egymásnak, tudnak.-e majd miről beszélgetni. Reméled, hogy jól fog elsülni az első találkozás, és nem torkollik kínos hallgatásba vagy hisztibe.

randi gyerekkel

Mit tehetsz, hogy a lehető legjobban sikerüljön az első “gyerekes” randitok?

  • Készítsd fel a pasit!

Már jóval a találkozás előtt mesélj neki a gyerekedről, csempészd bele a beszélgetéseitekbe. Ha elsétáltok egy játékbolt előtt, meséld el, mit szoktatok játszani, mivel szerettek legjobban foglalkozni. Mutass fényképeket. így két legyet ütsz egy csapásra: felméred, hogy az új párod mennyire érdeklődik, mennyire figyel arra, amit mondasz, másrészt az első találkozáskor sokat segít, ha a férfinek nem teljesen vadidegen a most megismert gyerek, tud mihez nyúlni, mibe kapaszkodni, ismeri a kedvenc témáit, stb.

  • Készítsd fel a gyereket!

Az életkorának megfelelően mesélj a gyereknek az új párodról. Ne titkolózz, mondhatod, hogy anya most azért készülődik, mert Bálinttal fog találkozni. Ha kérdez, mindig válaszolj neki. Keress közös pontokat, lehetséges azonos érdeklődési területet a párod és a gyerek között, pl. ha gyerek szereti a repülőgépeket, a párod nemrégiben repülőve utazott, mesélhetsz neki erről, vagy kimehettek elé a reptérre. Légy kreatív és spontán, figyelj fel a lehetőségekre, és amikor erőltetés nélkül, természtes módon beszélhetsz neki a férfiról, használd ki az alkalmat!

  • Ne hozd kellemetlen helyzetbe!

Ne kérd a gyereket, hogy ne meséljen az új párodról az apjának, mert ezzel nagyon kellemetlen helyzetbe hozod, és összezavarod. Elváltatok, szabad ember vagy, nem tartozol elszámolással senkinek. Agyermeked a gyermeked, nema cinkostársad, rendkívül megterhelő a számára titkolózni.Ha az apjánál szóba kerül az új párod, hagyd, hadd meséljen, amit szeretne. Az is fontos, hogy ne hasonlítgasd az új párodat az apjához, legyen meg mindenkinek a maga szerepe a gyerek életében, ne kelljen választania, hadd szeressen mindenkit!

  • Tervezd meg a programot!

Tervezd meg előre a programot az első találkozásra, menjetek olyan helyre, ahol aktívan tölthetitek az időt, mert az csökkenti a szorongásodat, de legyen lehetőségetek beszélgetni is!  Agyzsibbasztó gyerekfilm a moziban- ezt csak már rutinos gyerekkel randizóknak ajánljuk!

  • Legyél rugalmas és humoros!

Ha valami nem úgy jön össze, ahogyan tervezted, ne pánikolj be, légy rugalmas. Nem tragédia, ha  a gyerek leönti magát, ha nem akar ebédelni, ha elfárad, ha behisztizik, stb. Humorral sokat oldhatsz egy-egy kellemetlennek induló szituáción is.

  • Csak nyugi! 

Nem kell tökéletes anyának látszanod, és a gyerekednek sem kell non-stop csillogó szemű kisangyalnak lennie. Minden családban vannak könnyű és nehezebb  napok, hosszú távon lehetetlen is lenne hamis látszatot fenntartani. Ne feledd: nem ti vizsgáztok, a pasit tesztelitek, illik-e a képbe, megfelelő-e a rendszerbe. Rajta múlik, képes-e, szeretne-e alkalmazkodni hozzátok, ezt egy kisgyerektől nem lehet elvárni.

  • Ne ítélj elsőre!

Ha az első találkozás rosszul sikerül, gondolkozz, és ha kellemetlenségek oka nem az érdeklődés hiánya, hanem az izgalom és a gyakorlatlanság, akkor nyugodtan adj még egy esélyt a pasinak.

  • Érezd jól magad!

Egy kellemes szabadnap, egy jóképű pasi és a szeretett gyermeked… végülis minden adott ahhoz, hogy jól mulass. Érezd jól magad!

supermenek

 

Vas Kata

 

About Author: VasKata