Ebben a bejegyzésben a szokásos szentimántális decemberi  zárjuk-le-az-évet bejegyzésem következik, azonban idén rendhagyó módon. Itt a Szinglianyublogon szeretnénk  neked segíteni és hasznos tippekkel szolgálni, hogyan tudod lezárni az évedet, átgondolni, értékelni a különféle életterületeken való előrehaladásodat, megtalűlni, mit teszel le, engedsz el és mit viszel tovább magaddal jövőre. Speciális szempontokat, elgondolkodtató kérdéseket kapsz ebben a posztban, hogy visszatekintve megveregesd a vállad, levond a tanulságokat, lezárhasd az évedet és nyitottam, felkészülten vághass bele a következőbe. 

Tegyél egy kicsit rendet magad körül, főzz egy csésze kellemesen meleg teát, kuckózz be a kedvenc helyedre a lakásban egy puha takaróval, készíts elő tollat, papírt, és hajrá! Gyerek alszik? Akkor me-time!

Ilyen volt  a 2015-ös évem

2015

  1. Egészség

Mit gondolok a testemről, az egészségemről? Szembesültem-e nagyobb egészségügyi kihívással az idén? Hogyan oldottam meg?  2015-ben elégedett lehetek az életemnek ezzel a területével? Mit tettem magamért? Hogyan táplálkoztam, mozogtam? Eleget aludtam, pihentem? Van valami, amin változtatnom kell az életvitelemben?  Hogy van a gyerek? szükséges -e valamit változtatni az étkezésén, sportoltatásán, különóráin, hogyan halad és teljesít az oviban/suliban? Mit kell tennem, hogy mindannyian egészségesek és fittek legyünk? Ha 0-10-ig osztályoznom kellene életemnek ezen területét 2015-ben, hányast adnék?  Mit kell tennem, hogy 2016 10 pontos lehessen?

2. Munka, hivatás,pénzügyek

Szeretem a munkám? Fejlődtem 2015-ben? Mi volt a legnagyob eredményem az idén? Mit értem el ebben az évben? Mi változott? Elégedett vagyok életemnek ezen területével? Pénzügyeimet jól kezeltem az idén? Milyen a kapcsolatom a kollegáimmal? Kell valamin változtatnom életemnek ezen a területén? Egyedülálló szülőként mi az, ahol jobban oda kell figyeljek a pénzügyi helyzetünkre? Meg tudok teremteni mindent a gyermekemnek? Kell valamilyen nagyobb beruházás jövőre? Milyen ötleteim vannak, hogyan gyűjtjetem össze rá a pénzt? Jól bántam a pénzzel az idén? Van megtakarításunk? Kell valamin változtatnom a vásárlási szokásaimon? Ha 0-10-ig osztályoznom kellene életemnek ezen területét 2015-ben, hányast adnék?  Mit kell tennem, hogy 2016 10 pontos lehessen?

3. Emberi kapcsolatok

Ha van párkapcsolatod: Milyen a párkapcsolatom? Elégedett vagyok az életemnek ezen területével? Miylen köztünk a kommunikáció? Barátok vagyunk? elégedett vagyok a szexuális életünkkel? mit tettünk idén a kapcsolatunkért? Mi volt a legnagyobb közös kalandunk? Elegendő időt tudtunk együtt tölteni? Milyen a kapcsolatom a párom családjával, barátaival? Szükséges változtatnom valamin? Van valami, amit meg kell beszéljünk egymással? Elégedett vagyok-e a kapcsolaton belüli szerepvállalásommal? Ha 0-10-ig osztályoznom kellene életemnek ezen területét 2015-ben, hányast adnék?  Mit kell tennem, hogy 2016 10 pontos lehessen?

Ha nincs párkapcsolatod: Mióta vagyok egyedül és miért? Lezártam és elengedtem az előző kapcsolatomat? Készen állok egy újra? Van bennem igény arra, hogy kapcsolatban éljek, s ha igen, milyen kapcsolatot szeretnék?Milyen a számomra ideális pár, ki ő? Milyen elvárásaim vannak és miben vagyok hajlandó kompromisszumot kötni? Mit tudok én adni egy párkapcsolatban?  Ha 0-10-ig osztályoznom kellene életemnek ezen területét 2015-ben, hányast adnék?  Mit kell tennem, hogy 2016 10 pontos lehessen?

Barátok, származási család: Elegendő időt fordítok a vcsaládomra és a barátaimra? Kik állnak hozzám a legközelebb, kikre számíthattam 2015-ben mindig? Kik azok, akik bizton számíthatnak rám? Van-e, aki megbántott, és meg szeretnék neki bocsájtani? Van-e akit megbántottam, és szeretném-e kiengesztelni? Van-e akit elvesztettem? Becsatlakoztak-e új emberek az életembe? Ha 0-10-ig osztályoznom kellene életemnek ezen területét 2015-ben, hányast adnék?  Mit kell tennem, hogy 2016 10 pontos lehessen?

Kérdések az elmúlt évemről

Mire vagyok a legbüszkébb?

Mi volt a legnagyobb sikerem?

Mi volt a legnagyobb kihívás, amivel szembesültem?

Ki volt rám a legnagyobb hatással?

Én kire voltam nagy hatással?

Mit adtam a tágabb közösségnek?

Mennyire voltam aktív?

Mi volt a legfontosabb könyv, amit elolvastam?

Merre jártam, mit láttam, tapasztaltam a világból?

Melyik 3 szó jellemzi legjobban az elmúlt évemet?

Mit tanultam meg 2015-ben önmagamról?

Mit tanultam meg 2015-ben a gyermekemről/gyermekeimről?

Mit adott számomra az anyaság?

2016

2016

Válassz egy szót, ami 2016-ban a mantrád lesz, ami nehéz helyzetben erőt ad, és egyben jellemzi is az évedet! Pl. Számomra 2016 a lendület/erő/bátorság/egészség/inspiráció/egyszerűség/szerelem stb. éve lesz.

Írd össze, milyen céljaid vannak az előtted álló évre!  Ha előre gondolsz, hogyan szeretnéd lűtni magadat? Miben szeretnél fejlődni? Mit szeretnél megtanulni? Mit szeretnél megtapasztalni? Mit szeretnél látni? Hova szeretnél eljutni? Segíthet, ha a célok összeírását is lebontod életterületekre:

céljaim 2016

  1. Egészség
  2. Párkapcsolat
  3. Munka, hivatás, karrier
  4. Önfejlesztés, önképzés, spirituaéitás
  5. Pénzügyek, anyagiak
  6. Emberi kapcsolatok, barátok, család
  7. Szabadidő, hobbi
  8. Egyéb

 

Szeretetben, egészségben, megvalósult álmokban gazdag 2016-os esztendőt kívánok neked!

Ha 2016-ban szeretnél tenni magadért, elindulni egy úton önmagad felé, keress bátran egy segítő beszélgetésre a rendelőmben!  Ha pedig egy remek, havi szinten találkozó, napi szinten kommunikéló támogató női kör tagja szeretnél lenni, csatlakozz a 2016-os Gyógyítsd Magad Akadémiához!, amelyet pszichológuis szakértőnk, Árvai Nóra vezet szakértelemmel és lelkesedéssel.  Szeretettel várunk Téged is!

Árvai Nóra

pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró

Jelentkezés konzultációra

Árvai Nóra pszichológus

Név

Email

Melyik témában segíthetek?

Párkapcsolati problémák Féltékenység
Társkeresés gyerekkel Válás
Önértékelés Szexualitás
Gyereknevelési kérdések

Megjegyzés

[wpgdprc "By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website."]

 

About Author: VasKata