A “Házas vagyok, de…” -“mi már rég nem…” -“Nem, nincs beadva a válóper, de egy ideje már külön élünk..”- népbetegségnek számít a magyar férfiaknál. Az aranyszabályt leszögezem mindjárt itt a legelején : NE kezdj olyan pasival, akinek a válási anyakönyvi kivonatán még nem száradt meg a  tinta. A válás kimondásától számított egy év múlva lesz normális kapcsolatra készen egy férfi-(és igen, egy nő is. ) Az ezelőtt kezdett kapcsolatok nagy részéről elmondhatjuk, hogy kudarcra vannak ítélve.Elmondjuk, miért. 

szakit

 A házasság kudarca gyász, amelyet fel kell dolgozni. Minden esetben, Egynaptári év, 365 nap. Zavartalan lefolyás esetén ennyi a gyászidőszak.  Ezalatt biztos megéli az össze évfordulót, az összejövését, a házasságkötését, a szülinapot, névnapot, karácsonyt és nagyobb fontos eseményeket a másik nélkül. Ideális esetben egyedül, csak a származási család és barátok támogató gyűrűjében. Az ebben az időszakban kötetett kapcsolatok, bár a megélés tudatos szintjén lehetnek valós érzelmeken alapulóak, valójában a házasság kudarca végett kialakult önértékelési problémák oldására, az egyedülléttől és az ismeretlentől való félelem csökkentésére, egyfajta pótlék-igény betöltése miatt alakulnak ki.

mk

Az ideális időpont az új pár kereséshez, amikor már jól vagy, túl vagy a gyászon, és előre tekintesz, nem hátra. Amikor az életed stabil, és egyedül is jól érzed magad, szereted a munkád, vannak barátaid és feltöltő tevékenységeid, hobbijaid, amikor úgy nagyjából minden kerek, és a motivációd a párkeresésre nem az, hogy valaki kimentsen a sz@rból és tegyen boldoggá, hanem az, hogy megoszd a boldogságodat egy másik felnőtt, stabil, az életével elégedett emberrel. Neked is ezt javasoljuk, és a leendő társadtól is ezt várd el.

Kérdezd meg a kiszemeltetedet, mikor és miért lett vége az előző kapcsolatának, és ha azt a váalszt kapod, hogy “Még tulajdonképpen” vagy ” mi már csak” vagy “két hete költöztem el”, akkor húzd be a vészféket, és a saját érdekedben evezz nyugodalmasabb vizekre. Sok szükségtelen kellemetlenségtől megkíméled magadat.

out of order

Mi itt a Szinglianyublogon erre is kínálunk ám megoldást, olyasmi van a tarsolyunkban, ami eljesen egyedülálló, mindeddig ismeretlen új társtalálási módszer, amelynek során biztosan nem akadsz valójában-házas kalandorokba! Hamarosan jövünk  a részletekkel, elöljáróban legyen elég annyi, hogy nálunk a “harmadik erő” a társkeresésben:-))

Vas Kata

Nézz be hozzánk a rendelőbe, ha kellene egy kis lendület a továbbiakhoz!

Jelentkezés konzultációra

Árvai Nóra pszichológus

Név

Email

Melyik témában segíthetek?

Párkapcsolati problémák Féltékenység
Társkeresés gyerekkel Válás
Önértékelés Szexualitás
Gyereknevelési kérdések

Megjegyzés

[wpgdprc "By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website."]

About Author: VasKata