A “Házas vagyok, de…” -“mi már rég nem…” -“Nem, nincs beadva a válóper, de egy ideje már külön élünk..”- népbetegségnek számít a magyar férfiaknál. Az aranyszabályt leszögezem mindjárt itt a legelején : NE kezdj olyan pasival, akinek a válási anyakönyvi kivonatán még nem száradt meg a  tinta. A válás kimondásától számított egy év múlva lesz normális kapcsolatra készen egy férfi-(és igen, egy nő is. ) Az ezelőtt kezdett kapcsolatok nagy részéről elmondhatjuk, hogy kudarcra vannak ítélve.Elmondjuk, miért. 

szakit

 A házasság kudarca gyász, amelyet fel kell dolgozni. Minden esetben, Egynaptári év, 365 nap. Zavartalan lefolyás esetén ennyi a gyászidőszak.  Ezalatt biztos megéli az össze évfordulót, az összejövését, a házasságkötését, a szülinapot, névnapot, karácsonyt és nagyobb fontos eseményeket a másik nélkül. Ideális esetben egyedül, csak a származási család és barátok támogató gyűrűjében. Az ebben az időszakban kötetett kapcsolatok, bár a megélés tudatos szintjén lehetnek valós érzelmeken alapulóak, valójában a házasság kudarca végett kialakult önértékelési problémák oldására, az egyedülléttől és az ismeretlentől való félelem csökkentésére, egyfajta pótlék-igény betöltése miatt alakulnak ki.

mk

Az ideális időpont az új pár kereséshez, amikor már jól vagy, túl vagy a gyászon, és előre tekintesz, nem hátra. Amikor az életed stabil, és egyedül is jól érzed magad, szereted a munkád, vannak barátaid és feltöltő tevékenységeid, hobbijaid, amikor úgy nagyjából minden kerek, és a motivációd a párkeresésre nem az, hogy valaki kimentsen a sz@rból és tegyen boldoggá, hanem az, hogy megoszd a boldogságodat egy másik felnőtt, stabil, az életével elégedett emberrel. Neked is ezt javasoljuk, és a leendő társadtól is ezt várd el.

Kérdezd meg a kiszemeltetedet, mikor és miért lett vége az előző kapcsolatának, és ha azt a váalszt kapod, hogy “Még tulajdonképpen” vagy ” mi már csak” vagy “két hete költöztem el”, akkor húzd be a vészféket, és a saját érdekedben evezz nyugodalmasabb vizekre. Sok szükségtelen kellemetlenségtől megkíméled magadat.

out of order

Mi itt a Szinglianyublogon erre is kínálunk ám megoldást, olyasmi van a tarsolyunkban, ami eljesen egyedülálló, mindeddig ismeretlen új társtalálási módszer, amelynek során biztosan nem akadsz valójában-házas kalandorokba! Hamarosan jövünk  a részletekkel, elöljáróban legyen elég annyi, hogy nálunk a “harmadik erő” a társkeresésben:-))

Vas Kata

Nézz be hozzánk a rendelőbe, ha kellene egy kis lendület a továbbiakhoz!

Jelentkezés konzultációra

Árvai Nóra pszichológus

Név

Email

Melyik témában segíthetek?

Párkapcsolati problémák Féltékenység
Társkeresés gyerekkel Válás
Önértékelés Szexualitás
Gyereknevelési kérdések

Megjegyzés

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

About Author: VasKata