Fogadjátok szeretettel a Szinglianyublogon Csányi Andreát a Rendteremtőtől. Háztartással, szervezéssel-tervezéssel fogllakozó blogjáről, valamint csak a Szinglianyublognak speciálisan egyedülálló szülőknek szóló ötleteiről mesélt, hogy könnyebbé tegye a mindennapokat.

falinaptár

Vas Kata. : Mi motivált a Rendteremtő létrehozására?

Csányi Andrea: Az életem. 🙂 Szeretem előre látni, milyen feladatokkal telnek a következő napjaim, szeretem elképzelni, hol fogok tartani egy év múlva, öt év múlva. Amikor anya lettem, sok tekintetben megváltozott az életem, és több dolgot újra kellett gondolnom. Az anyaság, a önmegvalósítás, és a mindennapi feladatok közötti egyensúlyozás, és a sok játszótéri beszélgetés adta a végső lökést a Rendtermető létrehozásához. Először blogként indult, később foglamazódott meg bennem, hogy szeretnék valami egyedit alkotni, és ezzel támogatni a többi anyukát.

V. K.: Milyen idő- és rendteremtő tipped van egyedülállo anyák részére, akiknek minden perc számit?

Cs. A.: Nem fogok nagy világmegváltó újdonságot mondani, inkább szeretném tudatosítani, azt amit a lelke  mélyén mindenki tud: fel kell írni a tennivalókat. Tennivaló listát lehet füzetbe, határidőnaplóba írni, vagy mobilon, számítógépen vezetni. A lényeg, hogy legyen listátok.

to do list teendőlista heti tervező

Vasárnap este adjatok magatoknak 15 percet arra, hogy átgondoljátok milyen programok, feladatok lesznek a következő héten. Gondoljátok át, mikor lesz szükség gyerekfelügyeletre, és előre egyeztessétek le. Ha az egyik nap zsúfoltnak ígérkezik jegyezzétek fel, hogy előző nap főzzetek 2 napra, vagy a zsúfolt napra rendeljetek ebédet.

Esténként készítsétek elő a másnapi ruhákat, és minden holmit amit reggel magatokkal visztek. Ezzel a reggeli készülődés lesz egyszerűbb.

V.K.: Van-.e ötleted hogyan szervezhető az apunál van a matekkönyv és abban van a lecke címu felfordulás válás után?

 Cs. A.: A kicsi gyerekek többsége (8 év alattiak) nehezen tud mindent észben tartani, vagy minden holmit egy helyre pakolni. Ebben segítségre szorulnak, és itt van az a pont, amikor válás után a szülők az ilyen helyzetekben már nem együtt, hanem külön-külön viselik annak a felelősségét, hogy minden rendben legyen.Amikor a gyerek az egyik szülőtől a másikhoz megy, segíthet egy pakolós lista. Legyen összeírva minden amit magával visz. Mielőtt hazajön, a listán (kicsiknél szülői segítséggel) sorban legyen kipipálva minden ami visszakerült a csomagjába.

Andit megtaláljátok a www.rendteremto.hu-n!

Személyes kedvencem az oldaláról az Anyu mindent megtervez határidőnapló.Bizony nehéz a nőknek összeegyeztetniük a munkát, a gyereknevelést, párkapcsolatot és a háztartási feladatokat. Sokan ajánlják, hogy rendszerezzük a tennivalóinkat; írjuk le őket, vezesünk határidőnaplót, és a leghétköznapibb dolgot se hagyjuk ki.

határidőnaplo

Ebben a vidám mintájú naplóba a munkámmal, a magánéletemmel, a gyerkőccel és az otthoni teendőkkel kapcsolatos összes teendőmet egyszerre kezelhetem, tarthatom számon. Az anyukák sokrétű igényeihez igazodva készült el az Anya mindent megtervez, ami több mint egy egyszerű határidőnapló. Ajánlom szétszórtaknak, elfoglataknak, tervezőknek, gondoskodóknak, valamint kis pipálós-mániásoknak, akik imádják a to do listről kihúzkodni a már elvégzett feladatokat.Nos, az Anyu mindent-ben még a heti menüt is lejegyezheted, és még a portörlésért is húzhatsz magadnak pipát. Imádom:-)

További ötletek egyedülálló anyáknak a hatékonyság fokozására:

szab könyvikém

www.szinglianyublog.hu/konyv

Vas Kata

About Author: VasKata