Az itt következő tippek abban segítenek, hogy a háztartási munkálatokat hatékonyan, könnyedén tudd végezni, és éppen annyi időt vegyenek igénybe, amennyit feltétlenül szükséges, hogy maradjon arra, ami igazán fontos. Ezek a tippek a Szinglianyu könyvből származnak. Ha további hasznos segítő trükkökre vagy kíváncsi, a könyvet megrendelheted ITT. 

„Ha hat órát adsz, hogy kivágjak egy fát, az első órát azzal fogom tölteni, hogy megélezem a fűrészt.” (Abraham Lincoln)

segit a gyerek

Vond be a nagyobb gyerekeket a háztartási feladatokba! El tud pakolni maga után, törölgetheti a mosogatás után az edényeket, vagy felseperhet… neveled is, közben pedig időt nyersz. Win-win.

Gyűjtsd össze a teendőket, és egy körben intézd el őket! Ha a városban van dolgod, a hét adott napjára szervezz meg egy ügyintézős-rohangálós napot. Ekkor menj postára, fizesd be a csekkeket, ugorj el a bankba és bevásárolni is. Így nem kell folyton minden apró-cseprő dolog miatt megszakítanod a tevékenységedet és elszaladni ügyet intézni.

Használd ki a sorban állást/utazást! Postán, bankban, hétvégi nagybevásárlásnál, metrón ülve… én e-bookot szoktam olvasni, vagy láthatatlanul farizom és vádli erősítő gyakorlatokat végzek. J

Főzz egyszerű, gyorsan elkészíthető ételeket! Néha rendelj kaját! Igen, vannak olyan helyek ahonnan moslékot hoznak ebéd címszó alatt, de igenis vannak igényes, mégis megfizethető ebéd-házhozszállító cégek. Nem ördögtől való néha, amikor fullon vagy egyéb teendőkkel, az ő szolgáltatásaikat igénybe venni. Ha otthon főzöl, törekedj az egészségesség mellett az egyszerűségre, gyorsaságra is. Szerzőnk, Árvai Nóra blogján (www.endoblog.hu) sok ilyen recept közül válogathatsz!

Írj bevásárlólistát! Tudom, hogy lerágott csont, de tényleg beválik: ne menj éhesen vásárolni, mert telepakolod a kosarat mindenfélével, amire nincs is szükséged. Írj bevásárlólistát, és céltudatosan azokat a termékeket keresd, amelyekre szükséged van. Ne dőlj be az egyet fizet hármat vihet akcióknak: ha az adott termékből egyre sincs szükséged, akkor a legtöbbet úgy spórolod, hogyha egyet sem veszel belőle.

Kérj bátran segítséget!  Sem a munkában, sem pedig otthon nem kell mindent egyedül elvégezned. Vedd sorra, melyek azok a feladatok, amelyeket mások is megcsinálhatnak, és ne félj segítséget kérni a végrehajtásukhoz.

Legyen napi rutinod! Legyen egy bejáratott napi ritmusod, amelyhez annyira ragaszkodsz, amennyire csak lehet. Persze túlságosan merevnek sem érdemes lenned, ha vészhelyzet van, borulhatnak a tervek.

Mindennap foglalkozz az otthonod tisztaságával!  Elsőre talán szigorúnak tűnhet, de ha minden nap fél órát szánsz a takarításra/ pakolásra, akkor a környezeted rendben lesz, és a szabad hétvégéd mindkét napját a szokásos napi fél óra takarításon kívül pihenéssel, szórakozással töltheted!

gyerek háztartás

Ezek a tippek a Szinglianyu könyvből származnak. Ha további hasznos segítő trükkökre vagy kíváncsi, a könyvet megrendelheted ITT. 

Vas Kata

About Author: VasKata