Egyedülálló anyaként néha úgy alakul, hogy egy-egy estét egyedül töltesz, amíg a gyerkőc az apjával van, és senki sem ér rá vagy nincs kedved kimozdulni a csajokkal? Semmi gond, tökéletes időzítés egy kis me-timera, feltöltődésre, a legjobb, amit tehetsz, hogy olvasol.

Ha régóta az Szinglianyublog követője vagy, biztosan észrevetted már, hogy Árvai Nóra az évek során állandó szakértőnkké és írónkká vált.  Nóri szeret írni:-) Blogján, az Endoblogon hetente kétszer, hétfőn és szerdán mindig friss bejegyzésre bukkanhatsz, de heti rendszerességgel találkozhatsz cikkeivel a www.babamamakonzultácio.hu-n és nálunk a www.szinglianyublog.hu-n is. Eddig 6 könyve jelent meg, ezek az alábbiak:

2012-ben a Medicina Kiadónál Az Endometriózis könyv, ennek most 2016-ban jött ki a bővített, felturbózott, aktualizált második kiadása ugyanitt., Nők a fájdalom árnyékában- az endometriózis címmel. 2014-ben jelent meg az Anyu Beteg mesekönyve, krónikus betegséggel küzdő anyák gyermekei számára, és a Meggyógyulok Napló, ami egy interaktív, regenerációt és gyógyulást támogató feladattokkal teli könyv nőknek. Ebben az évben társszerzőként tevékenykedett a mi gyermekünknél is.  az Így légy boldog egyedülálló anya c. könyvnél is.

2015-ben az eddigi kedvence, a hiánypótló Lombikbaba vagyok mesekönyve asszisztált reprodukciós eljárással fogant gyermekek és családjaik számára, idén pedig legnagyobb  örömömre végre kezemben tarthatjuk  a legújabbat, az Igazi Endometriózis Diéta Receptkönyvet.

endo dieta könyvem

Nóri meglepetéssel készült a Szinglianyublog olvasói számára. Fogadjátok tőle szeretettel ezt az összefoglalót az olvasásról, a cikk végén pedig megtalálod a meglepetést is.

Nem csak írni, olvasni is nagyon szeretek. Tudtad, hogy olvasni egészséges?

Íme 10 jó ok, hogy miért válik hasznodra, ha olvasol

 • Az olvasás ellazít, kikapcsol, remek stresszkezelő módszer lehet. Percek alatt másik dimenzióba kerülhetsz általa,  kizökkent a megszokott rutinból és kerékvágásból.
 • Új ismeretekre tehetsz szert, a meglévő tudás és az általános műveltség is  mélyül.
 • Választékosabb, gazdagabb lesz a a szókincsed.
 • Javul a fantázia és a képzelőerő, mert nem készen kapott vizuális anyagot látsz, mint egy film esetében, hanem magad alkotod meg a szereplőket a fejedben.
 • Sokféle nézőpont, vélemény, karakter, emberi  sors tárul eléd, amikor végigkísérsz egy-egy történetet. Egymástól egészen eltérő helyzetekbe élheted bele magad, gyakorlod az empátiás készséget, valamint   saját élethelyzetedet is más szemszögből láthatod.
 • Az olvasás inspirál, motivál, és ehhez még csak nem is kell önsegítő irodalmat olvasnod.
 • Erőt meríthetsz mások sorsából, történeteiből, és a happy endekből rájöhetsz: nincs legyőzhetetlen akadály.
 • Eltereli a figyelmed a gondokról, bajokról, érzelemfókuszú megküzdési technika
 • Fejleszti a memóriát.
 • A pasik szeretik a sokat olvasó nőket: amíg te olvasol, addig ő játszhat vagy elmehet meginni valamit a haverokkal. A férfiak szerint az olvasó nő intelligens, jó beszélgetőpartner, nyitott a világra és szexi. :-)

Plusz 3 indok zárójelben szingli anyáknak:

 • A lapokon biztosan megtalálod álmaid férfiját.
 • Olvasni remekül lehet szobabiciklizés, felülésezés, vagy youtube videós lábemelgetős otthoni torna közben is, tehát a sportolás és egészséges életmód kiegészítője lehet.
 • Az orvosnál, a váróteremben, a gyerkőc edzése és különórája ideje alatt is segít elütni az időt, nem érzed úgy, hogy végtelenül lassan és haszontalanul telik az időd.

Szeretnék egy ajándékkal kedveskedni neked, így elhatároztam, hogy megosztom veled a novelláimat, amelyben sok, pszichológiai szempontból is érdekes témát járok körül, legyen az párkapcsolat, egészség, szerelem, barátság. Az érzelmekben gazdag történeteket azzal a szándékkal osztom meg veled, hogy a fenti szempontok bármelyikére is van szükséged, mindig legyen friss, új, izgalmas olvasnivalód. Amíg várakozol, amíg utazol, amíg sportolsz, amíg a gyerekre vársz, néha nyugodtan engedd meg magadnak, hogy könnyedebb vizekre evezz, és csak olvass.

Fogadd a  Novellákat szeretettel.

Itt találod őket:

http://anyubeteg.hu/category/novellak

Árvai Nóra

pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, life coach

 

About Author: VasKata