Fogadjátok szeretettel egy randevű történetét pszichológus szakértőnk, Árvai Nóra tollából.

 

Test, beszéd, egyebek

18:15  A férfi

Nem volt ideje átöltözni. Löttyintett egy keveset márkás parfümjéből a csuklójára, majd kiköpte és laza mozdulattal a szemetesbe hajította a rágógumiját. Nem felejtette el lenémítani a telefonját. Sietve becsukta maga mögött az ajtót, tett néhány tétova lépést, aztán mégis visszafordult. Egy nagy adag száraztápot hintett a szürke, fényes bundájú macska tányérjába. Talán későn jön haza…

17:05  A nő

Remélte, hogy a főnöke nem veszi észre, amint lopva kiosont a hátsó kijáraton. Persze észrevette, de amikor találkozott a tekintetük, nyugalmat erőltetet az arcára, és a magasba emelte a kezében lobogtatott papírokat. Ezzel mintegy jelezte, a prezentáció kész, neki ma már semmi dolga. A főnök beleegyezően bólintott, s újból beletemetkezett az előtte tornyosuló aktákba. A nő persze tudta, a prezentáció még messze nincs befejezve, de a holnap délelőtti meetingig még rengeteg idő volt hátra. Szép ívű szája kaján mosolyra húzódott, ahogyan elképzelte, mivel fogja tölteni ezt a rengeteg időt.

19:00 A férfi

Korán érkezett, állapította meg. Körbehordozta tekintetét a tágas étterem asztalai között, s kiválasztott egy helyet. A pincér egy szempillantás alatt ott termett. A férfi egy gin tonicot rendelt. A keserű italt kortyolgatva elgondolkozva bámult ki az ablakon.

19:00 A nő

Még egyszer utoljára belepillantott a tükörbe, s elégedetten rámosolygott magára. Sminkje a legújabb trendet követte. az elmúlt másfél órában a fürdőszobában ügyködve elérte, hogy úgy látsszon, egyáltalán nem ügyködött a fürdőszobában. Belebújt tűsarkú cipőjébe, majd kilépett belőle, hogy félrerúgja az ajtó elé hajított laptop-táskát. Mielőtt újra felvette volna, ujjait végigfuttatta az elegáns piros bőrön. Gondolt egyet, visszasietett a tükör elé, elővetet a szekrénykéből a neszeszerjét, felbontotta az jó pár hete érintetlenül heverő tűzvörös rúzsát, és hatalmas mosolyt festett az ajkaira.

19:18   A férfi

Elegáns, hosszú, szinte nőiesen vékony ujjaival ütemesen dobolt az asztalon.  Rendelt egy újabb gin tonicot, a poharat szorongatva lopva újra- meg újra az ajtó felé pillantott.  Kínosan ügyelt rá, hogy ne látsszon rajta a türelmetlenség. Amikor felfedezte a bejárat előtt ruháját igazgató nőt, lesütötte  a szemét.

19:18  A nő

Gondosan végigsimította testszínű selyem felsőjének nem létező ráncait, s belibbent az étterembe. azonnal észrevette az öltönyt viselő, magas férfit, mégis néhány pillanatig  mozdulatlan maradt, s repdeső tekintettel végigfürkészte a termet. Ez a néhány pillanat elég volt ahhoz, hogy minden szem őrá szegeződjön. Az elismerő tekintetek kereszttüzében kecses, könnyed léptekkel odasétált a férfihoz, aki udvariasan felemelkedett ültéből, s az üdvözlésére sietett, s mosolyogva hellyel kínálta. A nő hosszú, fekete pillák keretezte szemeit várakozóan a férfira emelte.

randi3

20:45 A férfi

Enyhén a  nő felé hajolt, láthatóan  itta annak szavait.  hogy pontosan mit mondott, azt később nem tudta felidézni. De emlékezett a vörös rúzzsal színezett ajkakra, a hófehér, csillogó fogakra, az udvarias, diszkrét félmosolyokra s a ritkán felcsegő önfeledt kacagásokra. Mindegyikre, külön-külön.

20:45: A nő

Tökéletesen uralta a helyzetet. Tulajdonképpen, néha egy –egy percig még őszintén jól is érezte magát. Legnagyobbrészt azért mégiscsak lefoglalták az aggályai. Úgy tett, mintha smst kapott volna, hogy kicsit babrálhasson a táskájában.

-Elnézést- suttogta, és mosolygott. Amikor a férfi még egy italt rendelt, helyeslően bólintott.

21:50 A férfi

Elég volt egyetlen apró hiba. A férfi arca egy másodperc töredékéig elkomorult, aztán gyorsan korrigált. A lábait azonban szorosan keresztbe vetette egymáson, hátradőlt és mintegy védekezőn maga elé emelte a poharát. Néha lopva az órájára pillantott. Kikéreckedett a mosdóba, telefonált. Részéről ez az este abban a pillanatban véget ért.

23:00 A nő

A táska újra a sarokban, a nő újra a fürdőszobában. Ugyanaz a tökéletes szépségű arc fogadja a tükörben. Kissé remeg a keze, de igyekszik nem tudomást venni róla. Törlőkendőt vesz elő, letörli piros mosolyát, copfba fogja fényesen ragyogó szőke tincseit. Lemossa az arcát. Egyre erősebben és erősebben súrolja a bőrét, mégsem találja, amit szeretne. A mosdó fölé hajol, s nézi a hideg, fehér porcelánon elsuhanó fekete cseppeket.

siro nő

Árvai Nóra pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró

Jelentkezés konzultációra

Árvai Nóra pszichológus

Név

Email

Melyik témában segíthetek?

Párkapcsolati problémák Féltékenység
Társkeresés gyerekkel Válás
Önértékelés Szexualitás
Gyereknevelési kérdések

Megjegyzés

[wpgdprc "By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website."]

About Author: VasKata