Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a nyár a pihenésről, feltöltődésről szól, de ha belegondolsz: szerencsésnek mondhatod magad, ha van egy hét, amit kikapcsolódással, feltöltődéssel tölthetsz itthon vagy külföldön. A többi nyári napon pedig ugyanúgy dolgozol, csak a szervezeteted extrán leterhelő dögmelegben, az iroda ablakán vágyakozva  kibámulva, vízparatról álmodozva. A szülőknek, főleg az egyedülálló szülőknek tovább nehezíti a helyzetete, hogy az intézményekben szünet van, így a szokott teendők mellett meg kell oldani a gyermek felügyeletét, szórakoztatását is Nagyon fontos, hogy mindennek ellenére szánj időt magadra, töltekezésre! Eláruljuk, hogyan tudod ezt megtenni, úgy, hogy nem kell még egy nyaralásra beruháznod!

4ae608c619a70b9cdec433c277a2d57c

A kutatások shzerint még a hosszabb nyaralások is csak maximálisan egyhétre látnak el plusz energiával a hétköznapi életedben. Már az nyaralás második felétől elkezd nőni a stressz szint, az utolsó napokon romlik a hangulat, pusztán annak a gondolatától, hogy haza kell jönni. Inkább alakíts ki itthon, a mindennapokban olyan életet, ahonnan nem vágyódsz el nonstop! Élvezd a nyarat, bárhol is légy! Adunk néhány tippet.

1. Menj ki  a napra!

Tudom, most nem divatos kimerészkedni a napra, mindenki óva int a sugárzástól. Azonban napfény nélkül ninbcs élet, nem termelődik D-vitamin, ami nélkül viszont egy csomó folyamat egészen egyszerűen nem működik a testünkben. Ne déli verőfényben, de öt óra után használd ki a nap sugarait, sétálj, napozz, feküdj ki a patakpartra, menj ki egy parkba, pihenj egy jó könnyvel, magazinnal, és minél nagyobb bőrfelületedet süttesd a nappal amíg jólesik!

2. Nyaralj otthon!

Ha nem telik nyaralásra, nyaralj otthon! Találj ki olyan progamokat, amelyekhez nem kell sok anyagi ráfordítás, mégis feledhetetlenne teszik a nyaradat! Munka után találkozz a barátaiddal, igyatok házi limonádét, menjetek szabadtéri táncos eseményekre, élvezd ki a meleg nyári éjszakákat! Járj strandra, csinálj egynapos miniszabikat! Szervezz pikniket, kerti társasjátékpartit! Mozogj minél többet, fuss, ússz a szabadban!

csapat női

3. Vegyél ki pár nap szabit akkor is, ha nem utazol, és az időt fordítsd magadra!

Ha nem is tudsz még egyszer vagy egyáltalán elutazni, akkor is vegyél ki nyáron pár napot, és használd ki az időt! Csinállj olyasmit, amit már régóta szerettél volna, de nem volt rá időd, lehetőséged. Keresgélj téged érdeklő programok, tanfolyamok után az interneten!

együtt

4. Élvezd a nyarat, bárhol is legyél!

Gyönyörködj a fűben, fában, virágokban, az égen szállo madarakban, süttesd az arod a nappal, hagyd vizesen a hajad és engedd hogy kócosra szárítsa a szél. Ezt bárhol megteheted. Jó mulatást!

Árvai Nóra

krónikus nőbetegeket segítő pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró, coach,

About Author: VasKata