Nem egyszerű egyedülálló anyaként boldogulni az anyagiak világában. Számlák, rezsi, autó, benzin, hitel, kaja, ebédbefizetés, kinőtt ruhák, új cipő a gyereknek, karate óra és különangol, hétvégi mozi vagy állatkert, mindezt egy fizetésből, minden segítség nélkül. Többször írtam már a szingli anyák pénzügyeiről, az Így légy boldog egyedülálló anya c. könyvünkben külön fejezetet is szenteltünk a témának. Olvass bele IDE KATTINTVA!

szab könyvikém

Most viszont más szerzők könyveit ajánlom jó szívvel a témában! Mindent az anyagi függetlenségről, stabilitásról, gyarapodásról nőknek,  akik egyedül birkóznak meg az élet kihívásaival.

Lelkes Zoltán-Singer Magdolna: Pénzről nőknek. Jaffa, 2009

Amivel a kötetben foglalkoznak a szerzők, az semmi másról nem szól, mint arról, “hogyan lehet elérni azt, hogy az élet különböző területein semmi ne kényszerítsen arra, hogy ha úgy érzem, valahol nem szabad maradnom, akkor is tovább kelljen vesztegelnem.” Vajon miért vannak gyakran gátlások a nőkben a pénzzel kapcsolatban? Miért próbálja sok nő kerülni a pénzzel való kapcsolatot? Egyáltalán: milyen a nők pénzhez való viszonya? Ezekre és még egy sor elgondolkoztató és aktuális kérdésre nyújt válaszokat ebben a kötetben Dr. Lelkes Zoltán pénzügyi tanácsadó és Singer Magdolna újságíró. A könyvből megtudhatjuk, melyek egy nő elengedhetetlen tennivalói a pénzügyi egyensúly megtartásához, mi szükséges ahhoz, hogy a nők is sikeresek lehessenek a vállalkozások és befektetések terén – s így végül elérhetővé váljon, hogy soha ne kelljen választanunk a boldogság vagy a pénz között! Ahogy a szerzők fogalmaznak: “Egyetlen nő sem engedheti meg magának, hogy ne valósítsa meg önmagát!”

pénzről nőknek

 

Braskó Csaba: Múzsa Század Kiadó, 2013

A Múzsa regényes formába ágyazva döbbenti rá olvasóját arra, hogy a hiba egyáltalán nem benne van, és a céljait könnyebben eléri, ha új nézőpontokból szemléli a már megszokott élethelyzeteit. Éva pultoslány. Élete csőd: párkapcsolata tönkrement, minden barátjának tartozik, anyjával csak veszekszik, főnöke egy szemét alak, és persze a munkáját is utálja. Még mielőtt azonban végleg belefulladna a totális kilátástalanságba, szóba elegyedik a kávézó egyik vendégével. A beszélgetések napról-napra különösebbé válnak, és Éva egyszer csak ráeszmél lassú “fuldoklásának”megdöbbentő okára.A furcsa idegen a legkevésbé sem tesz csodát, ám az eszmecserék hatására Éva mégis elkezdi másként látni a világot – benne saját magát –, és olyan képességeket fedez fel magában, amelyeknek korábban a létezéséről sem tudott.

múzsa

 

A könyv, amely megváltoztatta az életemet.

Louis P. Frankel: A Rendes lányok miért nem lesznek gazdagok, Illia Kiadó, 2009.

a rendes lányok miért

Egyszerűen kötelező, hamarosan bővebben is foglalkozunk vele a blogon.

Vas Kata, Árvai Nóra

 

About Author: VasKata