A boldog lét alapja, az egyensúly. Amit nem adnak ingyen, meg kell érte dolgoznunk minden egyes nap, minden döntéshozatalkor. Húú nagyon ijesztően hangzik, igaz? Tény, hogy sok energia egyensúlyba kerülni, de gondolja csak vissza arra, amikor bicajozni tanultál. Elsőre talán felfoghatatlan volt a gondolat is, hogy pótkerék nélkül nyeregben tudj  maradni. Sok-sok gyakorlás után teljesen természetessé vált.

Igazából egy titka van ennek is, mint az életünkben mindennek, ami előrehaladással jár: mozgásban lenni. Folyton változik körülöttünk minden és mi alkalmazkodunk, közben igyekezvén  alapelveinket követni.

Folyamatosan döntéshelyzetekben vagyunk és dilemmázunk, melyik a jó irány. Itt meg kell jegyezni, hogy nem csak a nagy életrszúló döntésekről van szó, sokkal inkább a mindennapi apróságokról, mint például ma reggel melyik blúzomat vegyem fel? Visszafogott halványkék legyen vagy élénk színű, mélyebben dekoltált? Ó várjunk csak!! Mi lenne ha ma formabontóan egy pólót húznék fel? Hmm… fogós kérdés, és még el sem indult a nap.

Ne feledd, rosszul dönteni nem lehet. Nyilvánvalóan egy sor olyan helyzet adóthat a nap folyamán, amikor pozitív hatást eredményez, ha a szolidan elegáns változatot mellett teszed le a voksod, például a  munkád során az eredményeidre koncentrálnak majd és nem a megjelenéseddel lesznek elfoglalva a partnereid. De ha ma tündökölni vágysz, akkor neked valóbb az élénk változat, különösen, ha munka után az utcára kilépve belebotlasz életed szerelmébe.. .

Ha pedig ma úgy érzed pólóra van szükséged, annak is meg van az oka. Dönthetsz, hogy felveszed, esetleg bedobod a táskádba délutánra vagy visszateszed a szekrénybe. A lényeg, hogy rossz megoldás nincs. Csak csináld. Ahogy a biciklin is. Amíg taposod a pedált, haladsz előre. Amíg az egyik láb fent, addig a másik lent, úgy váltakoznak, hogy közben segítik egymást és a folyamatot. Milyen érdekes, egyik sem fárad el jobban mint a másik.

Ennek az az oka, hogy szinte észrevétlenül, ösztönösen egyensúlyozol és mozgásban tartod a járgányt az aktuális célodig. Éppen úgy, mint a folyamatos döntéshozásokkal a mindennapokat. Mindig vannak következmények, szimpatikusak és nehezebben elfogadhatóak, de így haladsz tovább és még tovább. A legfontosabb, hogy tudd milyen elveket követsz, merre akarsz menni, mert a kormány a TE kezedben van.

És Te, Te balance-ban vagy? Ha úgy érzed, segítségre van szükséged az egyensúlyod megtalálásához, itt tudsz időpontot kérni konzultációra pszichológus-coach szakértőnktől

Tags:
About Author: Kovacs Edit