Már csak egyet kell aludni! Szerencsére nagyszerű napos időnk lesz.

Próbáld meg elkerülni az ünnepnap előtti bevásárló láz forgatagát! Biztosra veszem, hogy egy napot ki lehet bírni abból a kaja készletből ami a kamrában felhalmozódott az elmúlt időszakban. És ha kevésnek bizonyolna még mindig rendelhetsz pizzát.:-)

Tedd félre a világmegváltó terveket, a mosás is várhat hétvégéig. Egy napot igazán rászánhatsz egy kis feltöltődésre. Nem igényel nagy költségvetést kimenni a közeli parkba vagy erdőbe. Kényelmes cipő és egy palac víz elég lesz 2-3 óra szabadban töltött aktív pihenéshez.

Annyira sokat hallunk, olvasunk arról milyen jót tesz a természetben töltött idő, hogy már-már unalmas frázisnak tűnik. Egészen addig, amíg el nem indulsz. Amint kiteszed a lábad otthonról és elfelejted, hogy a telefon ott lapul a zsebedben, elindul a csoda…

Valójában még a napsütés sem feltétlenül  kell ahhoz, hogy élvezd az ősz illatát. Felemelő élmény a tér szabadsága. Végre nem kell görnyedt nyakkal rátapadni a monitorra vagy kijelzőre,  és a látóterednek a négy fal sem szab határt. Gondoltál már arra, milyen gyakran van lehetőséged a távolba meredni, vagy milyen hosszan tekintesz előre szemmagasságban és mennyi időt töltesz egy átlagos napon mesterséges fényektől távol?

Valljuk be, hogy hiába nyitod ki az ablakot, a természet illata ritkán tud beférkőzni az otthonodba. Ha a hegy nem megy Mohamedhez… itt az alkalom, indulj el, menj Te!

Tapasztald meg, milyen jó érzés az, amikor ráérősen sétálsz. Terepen, nem aszfalton és térköveken. Lesz még elég alkalmad akár a hét többi részében is, magassarkú, szűk cipőben rohanni irtó fontos tennivalók után. Most engedd át magad az aktív pihenésnek. Élvezd ahogy az összekuszálódott gondolataid rendeződnek, mintha egy szelíd, de határozott kéz lágy mozdulatokkal, simogatná ki a gubancot.  Indulj el!

Ha úgy érzed, segítségre van szükséged itt tudsz időpontot kérni szakértő pszichológusunkhoz konzultációra.

Tags:
About Author: VasKata