Rohanás, kapkodás, félig kész, nem baj majd holnap…még gyorsan ezt megcsinálom, de óóóó jajj az sem maradhat el. Nincs idő pihenni, nem fér bele, hogy elengedd a feszkót. Mi lesz, ha nem csinálod meg, ha nem hozod a tervet, amit kitűztél?! Valóban olyan fontos? Lehet, hogy már nem is annyira a minimális javakat hajszolod nap nap után, csak megszoktad, hogy tepersz?

Mikor jön el az a pillanat amikor szakítasz magadra figyelmet, időt és energiát? Legyen elég amid van. Tedd a szívedre a kezed, ha van öt pólód biztosan hiányzik az a hatodik annyira, hogy rááldozd a szabadidőd?

Próbáld ki, hogy azt az időt, amit a beszerzésével töltenél, valami olyanra fordítod amivel mentálisan töltekezhetsz. Ez simán lehet egy 20 perces pihi is egy nyugis kis padon. Semmi könyv, semmi telefon, csak te és a pad, abban a környezetben, amire épp most a választásod estett.

A napi rohanás és kapkodás közben méltatlanul keveset törődünk a belső gondolatainkkal. Rendezésre és karbantartásra szorul ez a terület is, különösen, ha jól akarod teljesíteni azt a rengeteg feladatot, amit magadra vállalsz akárcsak egy átlagos szerdán.

Nos, mennyi időd van? Van 20 perced magadra?

Ha kell egy kis támogatás, pszichológus-coach szakértőnkhöz ITT tudsz bejelentkezni.

Tags:
About Author: VasKata