Fogadjátok szeretettel ezt a mesét szeretettel óvónő szakértőnktől gyerekek mesés edukációjára a bacikkal, varnyákkal terhes időszakra.

Egyszer volt,hol nem volt,hetedhét országon is túl volt élt egy kisfiú,akinek Bátor Vitéz volt a neve.


A mi kis vitézünk a nagy kerek város  egyik sokablakos nagy kockaházában lakott.Bátran és igazán vitézhez illően indult minden reggel a közeli óvodába,ahová a barátai is jártak.


Bátor Vitéz  jele mi is lehetett volna más,mint a csákó?A legjobban Évicával, Karcsival és Gabóval szeretett együtt játszani.

Kedvenc elfoglaltságuk a nagy építőszőnyegen az autópálya építés volt,és ha köré fa-vonat pályát is sikerült alkotni,az volt az igazi! Bátor Vitéz még felüljárót és hidat is tudott emelni az autópálya fölé! Szóval csoda-játék volt a csoda-oviban!

Egyik nap Évica nem akart a szőnyegen játszani,inkább a babaszobában üldögélt  a kis hintaszékben,és nem is hintázott.Az óvónéni megmérte a lázát,és Évicáért már ebéd előtt jött az anyukája,mert a kislányt legyőzte Baci Hapci,a láthatatlan szörcsögő-mörcsögő. Bátor vitézünket nem azért hívták Bátor Vitéznek,hogy ő is megadja magát  Baci-Hapcinak!

Elhatározta,hogy a barátait is megvédi! Különös de eredményes haditervet eszelt ki. Megkezdődött a felfegyverkezés! Baci Hapci hiába akarta megcsiklandozni Vitéznek és barátainak a nóziját,nem járt sikerrel,mert a gyerekek jól felkészültek a csatára. Megerősítették a védelmet: Sok zöldséget, gyümölcsöt és vitamint ettek. Arra is figyeltek, hogy még többször és alaposabban mossanak kezet szappannal, és időnként jó illatú kézfertőtlenítőt is nyomtak a kezükre. Baci-Haci hiába próbálkozott, alul maradt a csatában, ezért új tervet eszelt ki.

Játszóházba,és moziba akarta hívni Bátor Vitézt,hogy ott majd orvul támadhasson… De a mi vitézünk nem csak bátor volt,de okos is! Jól tudta,hogy szörcsögő-mörcsögő időkben ezzel elvesztené a csatát , így most nem ment el .

A csúf ellenfél,Baci-Hapci  még egy kis ideig próbálkozott Vitézünk legyőzésével,de a tavaszi napsütés és a kis Vitéz nagy bátorsága végleg elkergette!

A szép nagy kerek város kedves óvodájában vidáman építi az autóutat,a fa-vonat pályát ,a hidakat és a felüljárót a már rég meggyógyult Évica, Karcsi, Gabó és Bátor Vitéz akinek csákó a jele!


Ennyi volt, kicsit mese és kicsit igaz volt!!!Itt a vége,fuss el véle!

Bejelentkezés konzultációra Árvai Nóra pszichológus, perinatális szaktanácsadóhoz ITT

Tags:
About Author: VasKata