Te is láttad? A Mikulások már kikerültek a polcokra!!

Anya,  kezdődik! Jól átgondoltan a megfelelő magasságban már elérhetők az idei első színpompás Mikulások. Piros, lila, zöld, minden igényt kielégítő kínálat kezd kibontakozni, lassan beindul az évvégi shopping hajrá és vele együtt az alkudozások. Szeretném, kérem, akarom! Váááh.. igazi türelem játék lesz.

Szingli anyaként, különösen nehéz megszervezni, hogy valaki vigyázzon a gyerekre, amig te átverekszed magad a boltokban sokasodó délutáni tömegen, így egyre gyakoribbak lesznek az Anya, ezt vedd meg! Nem, most nem veszünk ilyet-  típusú dialógusok. Cserébe ez remek alkalom megtanulni, hogy milyen határokat kell betartania csemetédnek.

Ezzel együtt máris bevezeted az anyagi kérdésekbe, szép lassan megtanulja, hogyan kezeled a pénzt, mik a prioritások és nem utolsó sorban azt, hogy mennyire vagy következetes a csillogó-villogó ajándékok és csoki Mikulások között is.

Gyerekműsorok TV reklámjai vs. fűtésszámla. Évről évre komoly kihívás ez. Ideje összeállítani a repertoárodat azokra az alkalmakra, amikor már a türelmed kezd fogyni. Pár hasznos mondat jól jöhet ilyenkor. Gondold át, mi az,  amivel elterelheted a gondolatait a kiszemelt tárgyról. Mi az ami csábítóbb alternatíva. Vagy azt, hogyan nyugtasd meg magad, mielőtt még elszakadna az a bizonyos cérna.

Ha már a bevásárlás előtt megbeszélitek mi vár rátok és hogyan fogtok eljárni, az sokat segíthet. Különösen, ha kitűztök magatoknak egy elérhető, kellemes célt, például amikor majd hazaértetek társasoztok egyet vagy kimentek a játszótérre egy extra 20 percre. Esetleg együtt készítetek karácsonyfára díszeket már most, jó előre.

Ez egyben segít ráhangolódni az ünnepekre. Jutalmazzátok meg magatokat! Mindketten megérdemlitek, hogy a kötelező feladatok után szórakozzatok egy kicsit.

Ha úgy érzed, segítségre van szükséged itt tudsz időpontot kérni konzultációra.

Tags:
About Author: VasKata