Sziasztok!

túlélési kézikönyv elvált anyáknak

Erre a könyvre jártamban-keltemben, előzetes kutakodás nélkül bukkantam rá. Kifejezetten jópofa!

“Nos, kedves sorstárs, most, amikor hirtelen szembesültél azzal, hogy férjed egy másik nővel kezdi újra az életét, így egyedül kell fölnevelned gyermekeidet, és háromszáz kilométeres körzetben egyetlenegy valamirevaló facér férfi sincs, aki feleségül venne… Vagy legalább esténként felhívna, és annyit mondana, hogy aludj jól, drágám. Szóval most, amikor a gyerekek már lefeküdtek, de te nem tudsz aludni, mert csöpög a WC, holnap ki fogják kapcsolni a telefont, mert már megint nem fizetted be a számlát, a legkisebbnek óvodai évzárója lesz, de nem volt időd elmenni fodrászhoz, és egyébként sincs egy rendes ruhád sem… Most, amikor elfog a düh, és azt mondod, hogy azért is végigcsinálom, jobb, ha mindjárt az elején tisztában vagy azzal, hogy baromi nehéz lesz. Minden csepp erődre szükséged lesz. Ezért született meg ez a könyvecske, hogy segítségével be tudd osztani az energiádat, hogy túléld az elkövetkező évtizedeket. Amikor is végre nagymama leszel – és kezdheted az egészet elölről… Ha nem vagy elég óvatos!”

Bunyevácz Zsuzsa szórakoztató, könnyed stílusban elmeséli saját történetét, majd, hogy abból okulhassunk, időről időre kövér betűkkel, pontokba szedett tanácsokat, és szinglianyus életigazságokat fogalmaz meg. Például:

“Emlékezz arra, hogy hogy közel hatmilliárd a föld lakossága. Ennek a fele férfi, tehát az hárommilliárd. Ebből korban hozzád illik mondjuk kétmilliárd. Ebből csak a volt férjedet kell kizárni, marad tehát egymilliárd- kilencszázkilencvenkilencmillió- kilencszázkilencvenkilencezer- kilencszázkilencvenkilenc férfi. “

Zsuzsa ugyan elnagyoltan számol- nem férfi a fele, és hát valljuk be bizonyos kor után nem csak a volt férjet illik leszedni a potenciális jelöltek listájáról- de ha marad mondjuk egymilliárd valamirevaló pasi, az szerintem már bőven elég ahhoz, hogy belássuk, a helyzet egyáltalán nem kétségbeejtő.

napiegy

További könyvajánlók Szinglianyutól hamarosan. Ha nem akarsz lemaradni, iratkozz fel az ingyenes Blogkövető Monitorra a kezdőlapon!

Szeretettel:

VasKata

About Author: VasKata