Mi nők, szingli anyák vidámak, szépek és ápoltak vagyunk, mosolygunk, jobb kedvre derítünk és magabiztos bölcsességgel állunk a feladatok elé. Legalábbis ezeknek az elvárásoknak próbáluk megfelelni.

Nap, mint nap áldozunk a szupernők oltárán. De lássuk be, ez piszok fárasztó. Nem lehet mindig jó napunk. Van úgy, hogy félresikerülnek a dolgok, kicsusszan a kezünk közül a gyeplő vagy épp egy telepohár paradicsomlé, lehetőleg a legújabb fehér pólónkra…

Igen, Carrie a koronáját most megigazítaná a fején és széles mosollyal lépdelne tovább. Csak mintha valahogy mindig kimaradna az a jelenet, amikor elmormol egy keresetlen miatyánkat miközben feltöröl és a csorba poharat bevágja a kukába.

Előfordul, hogy a legkedvesebb humort sem értjük és villámló szemekkel, visszakézből, kendőzetlen őszinteséggel csapjuk le a poént. Egy vérbeli nő nem csak felvidít, de egyetlen pillanat alatt képes bárki arcára fagyasztani a mosolyt, úgy hogy órákkal később is azon rágódik miért volt erre szükség. Vannak napok, amikor nem akarsz elmenni egy programra, ami után egyébként rendszerint két kézzel kapsz.

Amikor nem tud elég jó lenni a mozifilm, és nincs kedved kamu-mosolyogni másokra. Elvárások ide vagy oda, időnként kell egy puha, kinyúlt melegítő, minimalista hajgumival. Egy jó könyv, aminek lehetőség szerint már jó előre felkészülten a borítójához rögzítettél egy tábla csokit.

És csend. Pár óránnyi magány, ami csak a tiéd. Nem kell megfelelni semmilyen elvárásnak. Nincs teljesítési kényszer, csak ülsz és kikapcsolod a kavargó gondolataidat. Igen,  nagyjából úgy 2-10 percre, attól függően mennyi fusztrációt cipeltél el erre a pontra.

És ekkor megtörténik egy kis mini-csoda, ami feloldozást ad: pontról pontra végig veheted milyen kis apróságok zökkentettek ki. Mert ezt jól tudjuk, nem állandó helyzet, elmúlik. Vannak dolgok, amiken nem tudsz változtatni és el kell fogadni, úgy ahogy van. Az esetek egy részben a véleményedet nem mondhatod ki azonnal és megfontolatlanul, ugyanakkor minden alkalommal törekedhetsz arra, hogy ha finomítva is, de pontosan kifejezd azt amire gondolsz. Nem lehet mindig, minden pompás és az önfeledtésgnek bizony ára van. Meg kell tanulni az énidőt tiszteletben tartani és időnként nem-et mondani.

Ha úgy érzed, segítségre van szükséged, összecsaptak a fejed felett a hullámok,  itt tudsz időpontot kérni konzultációra szakértő pszichológusunkhoz.

Tags:
About Author: VasKata