Elérkezett az ősz. Megkezdődött az év végi hajrá időszak. A gyerekek újra oviban, suliban és a munka frontján is ismét teljes gőzzel előre!

A nyári feltöltekezés után kezdetét veszi az új etap. Alig mentek le a nyárbúcsúztató bulik, már most érezhetően rövidebbek a nappalok, a hűvös estéket hideg reggelek váltják.

Ezzel együtt indul a megfázás szezon is. Nem csak a napi hőingadozás, de a visszazökkenéssel járó stressz és az új kötelezettségeknek megfelelni akarás is sokat kivesz ilyenkor az erőnkből. Az új tanévnek megfelelően újra megszervezni a csaláldi logisztikát, döntést hozni milyen délutáni elfoglaltságok férjenek bele a hetekbe, várakozni, hogy legyen valami konkrét beosztás, kiderüljön végre, hogy mihez kell hozzáigazítanod az idődet és lehetőségeidet.

Naná, hogy a nyári szabadságolások után tele vannak az utak, mindenki rohan és türelmetlen, a gyerek fáradt és nyűgös. A türelmed pedig véges…

Itt az ideje, hogy bevess egy kis támogatást. Az immunerősítést ilyenkor  előre kell sorolni. Némi odafigyeléssel sokat tehetsz azért, hogy könnyebben átvészeljétek ezt az átmeneti időszakot, te is és a gyerek/ek is.  Mindenkinek jobb lesz, ha jó előre felkészülsz és nem várod meg, amíg sikít a szervezetetek az SOS pihenőért.

Senkinek sem hiányzik, hogy ágyban, párnák közt lázasan vagy épp a konyha hideg kövén egyik lábról a másikra tipegve, kinyúlt maci naciban gőzölgő kamilla felett telefonon szervezni a melót.

Most van itt az ideje a felkészülésnek. Jöhetnek a vitamindús, friss zöldségek, gyümölcsök, értékes gabonák, ízletes magvak. Már a látványuk is felvidít. A gyerek is imádni fogják a színes fogásokat, ráadásul vidámságot csempészhetsz az arcukra ezekben a fárasztó napokban. Ha uncsi a víz, jöhet egy flaska bíborkasvirág tea, 5 perc alatt kész, hidegen és melegen is kellemes, édeskés ízű és még egy kis méz is belefér az élmény fokozásba.

Vagy akár este beáztathasz egy marék csipkebogyót hideg vízbe és reggelre kész az ízletes C-vitamin bomba. Apró odafigyeléssel plusz ezekkel a gyors és filléres trükkökkel az ellenálló képesség erősítésén túl azt is megúszhatod, hogy cukros üdítők, nasik kerüljenek a csemetéd – de akár a saját kezeid közé is.

Ráadásként ha még vidám csomagolásba is teszed, öröm lesz elővenni és falatozni belőlük. Egyszeri, nem túl nagy befektetéssel számtalan praktikus palackból és öko szalvétából választhatsz. Menő, dizájnos, műanyag mentes és naponta újra használható csomagolásban vihetitek magatokkal a valóban értékes finomságokat. Megéri figyelni ezek a kis apróságokra, hogy legyen elég energiád átvészelni ezt az időszakot.

Ha úgy érzed, szinglianyuként egy kis segítségre van szükséged itt tudsz időpontot kérni konzultációra szakértő pszichológusunktól.

Tags:
About Author: VasKata