Fordítsd meg! Jó, tudom, ezzel már tele van a padlás. De igaz a mondás, ha az élettől citromot kapsz, csinálj belőle limonádét! Vitathatatlan, hogy a mélységek megélésére szükség van ahhoz, hogy felülemelkedj a problémán. A nehéz időszakok fájó pillanatainak átvészeléséhez elengedhetetlen a szomorúság megélése.

Kár siettetni, ezen át kell menni ahhoz, hogy alaposan végig tudd gondolni, hogyan és merre tovább az adott helyzetből. Amikor eljutottál erre a pontra és mint egy fehér galamb megrázod tollaidat, az esőcseppek leperegnek. Ha pontosan nem is ismered a megoldáshoz vezető utat, abban akkor is biztos lehetsz, hogy van hova tartanod.

Új célok, új remények kéz a kézben járnak. Ami pillanatnyilag terhes számodra, azt egy nem várt és valószínűleg visszafordíthatatlan helyzet okozza, de ez lehet alapja egy új nézőpontnak. Talán csak máshonnan kell megközelíteni azt amiben épp benne vagy.

Keresd meg, mi az ami a veszteséggel együtt jött az életedbe? Több szabadidő? Önállóság, esetleg független döntéshozatal? Új területeken próbálhatod ki a tehetséged, tanulhatsz valamit? Megtudhatod kik állnak hozzád valóban közel és kik is az igazán jó barátaid?

Ha ez megvan, megtaláltad, hogy mit nyertél, a következő lépés az új célok elérési útvonalának meghatározása. Valós és teljesíthető célokat keress. Hogy szeretnél élni, mit akarsz elérni pl. egy éves periódusban? Lényeges, hogy ne vállald túl magad, olyan célokat tűzz ki, amik elérhetők és a hasznodra lesznek a távolabbi terveidhez. Ami ma még csak álom, váljon valóra!

Ha céljaid eléréséhez segítségre van szükséged nagyszerű ötleteket és egy szuper kidolgozott online coaching programot találhatsz itt. szakértő pszichológus-coachunk vezetésével.

Tags:
About Author: VasKata