Sziasztok!

Vas Kata vagyok, Szinglianyu. A Rólam menüpontban olvashatod a bemutatkozásomat. Stílszerűen Anyák Napján jelentkezem az első bejegyzéssel a Szinglianyublogon, mert ez a nap bármilyen szép, sokunknak akkor is  nehéz  szembesülni vele, hogy míg más anyukákat ma egész napos kényeztetés, elmosogatok-helyetted és meglepetés vacsora vár, addig nekünk szinglianyuknak ez a nap is ugyanúgy a rutinokról szól, mint a többi 384. Persze, tündéri édes, ahogy a gyermeked izgatottan, zavartan elmakogja  az oviban betanult versikét, és naná, hogy össze-vissza puszilod örömödben. De azért mégis jó lenne, ha valaki azért legalább ma megsimogatná a válladat és azt mondaná: tudom, mennyire nehéz, és büszke vagyok rád, hogy helytállsz.

   szinglianyu5

Kedves Szinglianyu Társam!

Te, aki ha beteg a gyerek, éjszaka taxival viszed az ügyeletre.

Aki, akire részvéttel néznek reggelente az oviban párjukkal kézenfogva érkező anyukák.

Aki nap mint nap azon agyalsz, mindent jól csinálsz-e, tudsz-e boldog gyermekkort teremteni Neki csonka családban.

Aki mosolyogva fogadod minden második hétvégén az apukát, és igyekszel normális kapcsolatot fenntartani vele, akkor is, ha egy rohadék, mert a gyereknek mégiscsak ő az apja.

Akinek a szomszéd fiú szerel vízcsapot, szekrényfiókot és nyomtatót, mert más nincs aki segítsen. (De ő viszont segít, innen is köszi!Barátok, Nélkületek nagy szarság lenne!!!)

Akivel szakít a nagy szerelem, mert nem akar “még egy” gyereket, és aki szakítasz a nagy szerelemmel, mert nem tudja megszeretni a gyerekedet. És fájsz és sírsz és mész tovább emelt fővel.

Aki azon agyalsz, mikor és hogyan mutasd be a szerelmedet a gyereknek, vagy hogyan zárj le egy kapcsolatot úgy, hogy a gyerek ne sérüljön.

Akinek bűntudatod van, ha dolgozol, mert ki lesz a gyerekkel, de akkor is, ha nem, mert valamiből meg kell élni ugye…

Aki minden hónapban igyekszel félretenni a gyereknek, de bizony nem minden hónapban sikerül…

Aki gyakran végighallgatod a játékboltban, hogy de apától megkaptam azt és ő ezt is megvenné nekem…

Aki folyton szorongsz, hogy odaérsz-e a gyerekért időben, mert nem tudsz mást küldeni magad helyett.

Aki szeretnél anya és apa is lenni egy személyben, de jól tudod, hogy ez  nem lehetséges.

Aki az Igazit keresed, hogy a gyerek ne azt lássa,hogy férfiak jönnek-mennek…de tudod jól, hogy az Igazi nem mindig jön elsőre, illetve hogy akit Igazinak hiszel, az nem mindig az.

Aki ha fosik a kutya éjjel és le kell vinni, dilemmázol, hogy most a kutyát hagyd bekakilni vagy a gyereket hagyd ott fél percre a lakásban…

Aki egy pillanatra, amíg össze nem szeded magad, hülyén nézel ha a gyerek megkérdezi, hogy apa miért nem költözik hozzánk.

Akivel előfordul,hogy egy pörgős, rohanós, kapkodós, stresszes hét után türelmetlenül rákiabálsz a gyerekedre, hogy vegye már fel a pizsamát, aztán elszégyelled magad, hiszen nem mérges vagy, csak fáradt…

Aki bevásárlás után a sok csomaggal és az unatkozó gyerekkel bajlódva nagyon de nagyon vágysz egy segítőkész pasira…vagy legalább egy autóra:-D

Hát igen, szóval, Neked, akinek az Anyaságból nem csak a rózsaszín cukormáz jut, még anyák napján sem, de aki ezt már cseppet sem bánod. Mert tudod, hogy képes vagy rá. Le a kalappal előtted, kedves Egyedülálló Anya!

Boldog Anyák Napját Neked!

    szinglianyu 4

Vas Kata Szinglianyu

About Author: VasKata