Folytatjuk a hűtlenség, megcsalás témakört a Szinglianyublogon. Ezúttal egy novellát hoztunk, ami megmosolyogtat és elgondolkodtat egyszerre. 

Mi van a zsebedben?

 szia

 

Egészen addig, amíg a miénk, és hozzánk tartozik, természetesnek veszünk dolgokat. Hiányával csak akkor szembesülünk, amikor már elveszítettük.

A minap egy jóképű, elegáns fiatal férfival utaztam a villamoson. Mit tagadjam, szempilláim alól oda-oda pillantgattam, s amikor észrevettem, hogy ő is felfigyelt rám, igyekeztem úgy helyezkedni, hogy jobb kezemen a karikagyűrű jótékony takarásba kerüljön.

Ahogy közeledett a végállomás, egyre izgatottabb lettem. Vajon megszólít? Régi ismerősként köszöntöttem az érzéseket, amelyek elárasztottak. Hűséges feleségként, fiatal anyaként,két éve otthonom falai között szinte bezártan élve nem találkoztam velük jó ideje. S tessék -elég egy markáns férfiarc, egy borostás-pimasz félmosoly, ami előhívja belőlem a nagybetűs NŐT.

Odanézek, szégyenlősen elkapom a tekintetem, és lesütöm a szemem. Hajamat lágyan végigsimítom,  kacéran megvillantom a nyakamat. Mire a férfi mellém lép, jobb kezem már a zsebemben, hüvelykujjammal kapkodó mozdulatokkal  lökdösöm le a karikagyűrűmet.. Amikor kezet fogunk, már csak halvány körvonal mutatja a helyét. Márta vagyok, nagyon örülök.

mi van a zsebedben

Este fáradtan nyúlok végig az ágyon.

Férjemmel összebújva nézzük a tévét, ahogy mindig. Keze a kezemen, kedvesen megsimogat.

-Hol a gyűrűd, szívem?

-A zsebemben. Sokat fogytam, leesett, félek hogy elhagyom.

Egészen addig, amíg a miénk, és hozzánk tartozik, természetesnek veszünk dolgokat. Hiányával csak akkor szembesülünk, amikor már elveszítettük.

gyűrű

Árvai Nóra

pszichológus, perinatális szaktanácsadó, szakíró

www.noraarvai.com

Jelentkezés konzultációra

Árvai Nóra pszichológus

Név

Email

Melyik témában segíthetek?

Párkapcsolati problémák Féltékenység
Társkeresés gyerekkel Válás
Önértékelés Szexualitás
Gyereknevelési kérdések

Megjegyzés

[wpgdprc "By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website."]

About Author: VasKata